M-kullet

Valpene etter N J(D)CH N DK SE UCH NORDIC UCH Engeråsens Lisa og RR NJ(D)CH NUCH Högbrons Marshall ble født 18. april. Det ble 4 hannhunder og 2 tisper.

Dette er en kombinasjon vi har stor tro på. Marshall har stor jaktlyst, et utmerket gemytt og et fantastisk eksteriør. På jaktprøver har han oppnådd 3x3ÅP, 1x0ÅP, 3x1ÅP og 1x1EP. Tre av dommerne har merket av for flertonig mål. To tredjepremier var på snø, resten barmark. Han ble nr. 2 på Eidskogsprøva i 2020 og prøvevinner på klubbmesterskapet til Romerike harehundklubb 2020. På utstillinger har han 3xBIR og 2xBIM.
Marshall har jaktpremierte kullsøsken både i Finland og Sverige. Tispelinja bak Marshall har dokumentert meget sterk nedarving, både på jaktprøver og utstillinger. Faren til Marshall er fire ganger prøvevinner i Finland.
Lisa startet å jage veldig tidlig, og var eliteklar allerede 18 mnd. gammel. Hun ble jaktchampion før hun var 2,5 år, og ble med 1.EP nr. 5 på Valhallprøven av 43 påmeldte hunder i 2020. På jaktprøver har hun 2x1.ÅP, 1xTÅP, 1x3.EP, 1x2.EP, 1x1.EP. En førstepremie er på snø, resten er på barmark. Lisa ble den første finskstøveren som oppnådde tittelen Nordic UCH, ved å vinne nordisk cert i tre ulike land. Hun er 3xBIR og 3xBIM, og har i tillegg fått tre Cacib. Lisa har et kraftig og klangfullt mål, har lange losrepriser og er meget god på vei. Hun har flere jaktpremierte helsøsken og halvsøsken. Hun har et fantastisk gemytt. Lisa er moderat linjeavlet på den meget sterke Jaana-linja i Sverige. Begge foreldre hennes kommer fra kull med flere champions.
Lisa hadde et kull i 2019, der valpene virker lovende både jaktlig og eksteriørt.
Kombinasjonen Lisa/Marshall er svak linjeavl (0,78%) på den finske nedarveren FI JCH FI UCH Kerijussin Otto. Både Lisa og Marshall er testet og funnet fri for ataxi.
 
Her kan du høre  Lisa i los. Her er et klipp fra hennes første jaktprøve.
Her kan du høre Marshall i los.
 
Kombinasjonen er godkjent av avlsrådet. 
 

Del denne siden